Labels

KALDIRIM TAŞLARI

Kaldırım taşları web sayfamızın sag köşesinde  de belediyelerimizin kaldırım çalışmaların da da gördüğünüz kaldırım taşlarının bir çok farklı çeşitleri vardır. Bunlara arasında kuşkusuz en çok tercih edilen model ise aşık taşı modeli olarak diğer kaldırım taşlaları arasında bir adım daha öne çıkmaktadır. Günümüzde belediyeler artık 60x60 ebatlarında 15 cm kalınlığında karo taşı  gibi görünen büyük  kaldırım taşlarını tercih etmeye başlamış durumdadırlar. Ancak  bu taşlar özel mülklerin çevre düzenleme çalışmalarında uygulanmıyor. Peki özel mülklerimizin çevre düzenleme çalışmalarında hangi kaldırım taşı çeşitlerini uygulaya biliriz.
Öncelik olarak işe kenar bahçe bordür taşı uygulaması ile başlaya biliriz kaldırım taşları arasında yine belediyeler  bu bordür taşlarının en büyük modellerini seçmektedirler. Bizler evimizin çevre düzenlemesinde Standart bahçe bordür taşı uygulamasını tercih ederek daha kibar ve estetik bir görünüm yakalaya biliriz.
Uygulama yapılacak alan hangi amaçla kullanılacak ? otopark alanları için sizlere önere bileceğimiz taşların başında yukarı da da belirtiğim gibi en çok
tercih edilen kilit taşı çeşit i standart kilit taşı aşık taşı diye de tabir edilen bu kaldırım taşı çeşit i döşemesi yapılan alanlarda 20 yıla kadar kalıcı ola biliyor. Ve kilit taşlarının sökülerek tekrar uygulanma özelliği sayesinde oluşa bilecek alt yapı sorunlarından yana kuşku yaratmıyor ve tekrar uygulana biliyor.
Kaldırım taşları arasında küçük ilçe belediyelerinin hala sıklıkla tercih ettiği kaldırım karo su gerek kaldırım çalışmalarında gerek otopark alanlarında uygulana bilir. Uygulaması ince bir işçilik gerektiren karotaşı 30x30 ve 40x40 Ebatlarında üretilerek kaldırım karo su ve silim li karo taşı diye adlandırılır. Özellikle son yıllarda üretici firmalar bu karo taşlarının bir çok farklı renk modellerini piyasa ya sürerek çevre düzenleme  çalışmalarını daha estetik bir hale getirmişlerdir. Karo taşı fiyatları oldukça ekonomik olup her bütçeye uygun karo taşı çeşit i bula bilirsiniz.
Yine kaldırım taşları arasında en çok göze batan gerek bahçe duvar kaplamlarında gerek yer döşemelerinde uygulanan andezit taşları takım halinde uygulandığı zaman oldukça estetik duracak tır.
Andezit taşı  Ankara taşı olarak da adlandırılır. Duvar kaplamalarında mekanik andezit taşı uygulaması da yapa bilirsiniz Andezit taşı ülkemizde en kalitesi Ankara üreticileri ne aittir. Ana üretim yeri Ankara diye biliriz. Andezit taşını kapı girişlerine dükkan önlerine duvar kaplamalarına, tre tuvar çalışmalarında uygulanarak Andezit bordür  taşı da kullana bilirsiniz.



1 yorum:

  1. Kilitli parke taşı fiyatları26 Mayıs 2016 14:49

    Sayın yetkili batıkentte bulunan 2 bloklu sitemizin mevcut zemininde bulunan 1450 m2 lik eski kilit taşlarımız var bunlarda çökmeler meydana geldi taşlarımız çok eski biz tadilat yaptırmak yerine üzerine yeni kilit taşı döşemesi yaptırmak istiyoruz. Yalnız kotta bulunan dairelerimizin pencere kısımları ve apartmanların girişlerini kurtarmıyarak yüksek atacaktır. Kilit taşı fiyatları ne kadar Gelip yerinde bir keşif yaparsanız sizinle çalışmak istiyoruz

    YanıtlaSil