Labels

Bordür Taşı Fiyatları

Kaldırımlarda ve refüj kenarlarında gördüğümüz, kaldırımları ana yol dan ayırmakla birlikte yollarda biriken suları rögar kanalına ulaştırmak amaçlarıyla dizilen betonarme taşlarıdır. Bu taşlar ile araç yolu ile yayaların kullandığı kaldırım yolu arası çizgi belirginleşir.
Bordur taşının kullanıldığı diğer yerlerden biri de evlerin, apartmanların ve binaların üstlerinde yağmur yağdığında oluşan su birikintisini aracı bina boruları aracılığıyla rögar kanalına iletmek içindir. Betonarme yapıların üstünde bu amaçla konulan bordur taşı fiyatları çoğunlukla turuncu renktedir.
Ağaçların Etrafında Bordür Taşı
Bordür taşlarının kullanım amacından biri de kamu veya özel tesislere ait park, bahçe, açık alanlarda gördüğümüz ağaçların etrafına konularak ağaçların köklerini muhafaza etmektir. Bu amaçla bordur taşı fiyatları çoğunlukla çember şeklinde olabildiği gibi bazı ağaçların kökünün etrafına kare şeklinde konulmuştur.
kullanılan
 Bodür taşı fiyatları
Ankara bordür taşı fiyatları
Standart bahçe bordür taşı
Karayolları bordürü
Bahçe bordür taşları
Ankara bordür taşı fiyatları
Klasik bordür taşı
Kaldırım bordür taşı                
Tek Taraflı Bordur Taşı
Bu bordur taşını da çoğunlukla parklarda çim alan ile beton alan ayrımının olduğu yerde adeta çizgi çekilmiş olarak döşenir. Bunun yanında bazı açık otoparklarda, arabaların park edebileceği alanı adeta kare şeklinde ablukaya almış olarak döşenir. Bordur taşlarının görüldüğü üzere çok fazla kullanım alanı ve amacı vardır.

Örnek vermek gerekirsek herkesin çoğunlukla kullandığı şehir içi ve şehirler arası yollarda gördüğümüz yol kenarlarındaki yaklaşık yerden yüksekliği yarım ile 1 metre arasındaki beton bariyerler de bordur taşlarına örnek teşkil eder. Tabi ki
kullanım amacında göre ebatları farklı olan bordur taşları Karayolları Genel Müdürlüğünün temel yapı taşı dır diyebiliriz. Çim taşı, bariyer, su oluğu, kaldırım bordür, bahçe bordürü gibi bir çok çeşidi olan bu taş dayanıklılık açısından da çok verimlidir. Tabi ki günümüzde inşaat sektöründe yapı kimyasallarının ileri düzeyde gelişmiş çeşitleriyle üretim yapıldığından bu taşların sağlamlığı tartışılmaz bir gerçektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder