Labels

6 cm yüksekliğinde normal çimentolu buhar kürlü beton. parke. taşi ile döşeme. kaplama. yapilmasi

Dış zemin kaplamasında kullanılan aşk taşları diğer adı ile kilitli taş olarak bilinmektedir. Ankara’nın ilçelerinde bulunan 6 cm yüksekliğinde normal çimentolu buhar kürlü beton. parke. taşi ile döşeme. kaplama. yapilmasi değişik renk ve motiflerde seçenekleri bulunmaktadır. Birçok sitede ve apartman bahçelerinde, parklarda, meydanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Deneyimli kişilerce yapılan kilit taşları uzun süre dayanıklı olması, her türlü hava koşullarından etkilenmediği bilinmektedir. Kilit taşlarının iki şekilde uygulanması mümkün olabilir. Birincisi düzgün olan zeminlere asfaltı olan alanlar, ikincisi ise kumların üzerine kompresör ile baskılanarak uygulanır. Bu alanlar daha çok eğimli yerlerdir. Değişik model, renk çeşitleri ile her bütçeye göre fiyatlandırma yapılmaktadır.

Kilit Taşı Fiyatları

Kilit taşı fiyatları için net bir rakam söylemek güçtür. Bunun için tavsiyemiz piyasada detaylı araştırma yaparak ortalama fiyat belirleyiniz. Çünkü 6 cm yüksekliğinde normal çimentolu buhar kürlü beton. parke. taşi ile döşeme. kaplama. yapilmasi göre ve kullanım zemininin büyüklüğüne göre farklı fiyatlarda gösterge yapar. Uygulama alanının büyüklüğü ve örülecek taşın büyüklüğü ile fiyatlar orantılı olarak değişmektedir.

Uygulaması Nasıl Yapılır?

Kilit taşı örülmeden önce döşenecek alanın cinsine göre, eğer zemin sert ve düz ise kum serilir. Sonra taşlar zeminde örülür ve üstten baskılama işlemi yapılır. Zemin kumluk ise önce kum serpilir ki çukur yapılar dolsun ve aynı hizaya gelsin. Sonrasında benzer örülme işlemi yapılır basınç uygulanır. En son aşamada da taşların arası kum ile doldurulur.

Buhar kürlü kilit taşı
8cm lik buhar kürlü kilit taşı
8cm lik buhar kütlü parke taşı
Buhar kürlü pake taşı
Ankara buhar kürlü parke taşı

6 cm yüksekliğinde normal çimentolu buhar kürlü beton. parke. taşi ile döşeme. kaplama. yapilmasi

Apartmanların girişinde, kaldırımlarda ve yollarda kullanılan kilit taşları sağlam olması nedeni ile tercih edilmektedir. Değişik renk ve modelleri bulunan kilit taşları yapılacak alanlara göre kaç adet kullanılacağı hesaplanmaktadır. Çevre düzenlemelerinde, duvar yüzeylerinde ve bahçelerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Kilit taşları hızlı, kolay uygulanabilmesi ve ekonomik olmasından dolayı tercih edilmektedir. Karo taşı, parke taşı, andezit taşı en çok kullanılan modeller arasındadır. Karo taşı çok kullanılmaktadır. Ancak bu taşın yapılacağı alanın çok sert olması ve çatlaklara sebep verilmemesi önemlidir. Bu işi yapan ustalar en çok karo taşını kullanmaktadırlar. Bordür taşları da sağlamlık ve kullanış açısından önerilmektedir.  6 cm yüksekliğinde normal çimentolu buhar kürlü beton. parke. taşi ile kilit taşı döşeme. kaplama. yapilmasi 8 cm kalınlığında kırmızı, siyah ve beyaz renklerde çeşitleri bulunan kilit taş modeli uygulandığı yerde çok estetik görüntü ortaya çıkarmaktadır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder