Labels

Yenimahalle Kilit taşı

Yenimahalle kilit taşının özelliklerine göre isimlendirilen ürünler ise beton yüzeyler, eko mineral yüzeyler, mineral yüzeyler, kumlama yüzeyler ve colormix yüzeyler olarak bilinir. Bu çok dayanıklı ve pratik olan Yenimahalle Kilit Taşını evlerimizde güvenle tercih edebiliriz. Bu taş Arnavut kaldırımı taşı olarak da bilinir, zemin yağmurdan dolayı ıslak olduğunda kaymaz. Bu bakımdan insanlar için güvenlidir. Yenimahalle kilit taşının birçok desenli olarak üretimi yapılabilir. Uygulaması kolay ve hızlıdır. Kolay eskimediğinden dolayı ekonomiktir. Şekil olarak standart çeşitleri T şeklinde olup girintili ve yapboz parçaları benzeri iç içe geçebilir pozisyondadır. Görsellik açısından son derece estetik olan Yenimahalle kilit taşı için vazgeçilmezdir diyebiliriz.

Yenimahalle’da Kullanılan Kilit Taşların Çeşitliliği ve Uygulanış Şekilleri

Yenimahalle kilit taşları oldukça renklidir. Kilit taşlarını her türlü renk, ebat ve şekillerde bulmak mümkündür. Ankara’nın Yenimahalle ilçesi de bu konuda gelişmiş bölgelerden biridir.
Yenimahalle’da kilit taşı iki şekilde uygulamaktadır. İlk uygulamada Yenimahalle kilit taşı uygulaması yapılmadan evvel, düz zemine kum serilir ve yeni asfaltlanmış zemine uygulanır. Bu
uygulama da sadece harç yeterli olur. İkinci uygulama ise; daha zordur. Bu uygulama kumlu ve eğimli zeminler de tercih edilir. Bu alanlarda taş döşenirken kompresör ile baskılanarak uygulanır.
Yenimahalle parke taşı
Yenimahalle kilitli parke taşı
Yenimahalle kilitli parke
Yenimahalle kilitli parke ustası

Yenimahalle ‘da Kilit Taşlarını Kim Uygular?

Kilit taşı döşemesini bu işle ilgilenen ustalar tarafından yapılması gerekir. İşi bilmeyen sıradan kişiler tarafından yapılan döşemeler hem dayanıksız hem de görsel olarak güzel olmazlar. Ayrıca; Yenimahalle kilit taşı döşeme işi, tek kişi olarak değil ekip olarak yapılan bir çalışmadır. İşlerinin ehli kişilerce döşenen kilit taşları hem göze hitap eder, hem de çok uzun zaman dayanıklılık sağlar.

Yenimahalle’ da Kilit Taşı Fiyatları

Kilit taşı döşemelerinde kesin fiyat söylemek yanıltıcı olabilir. Çünkü bu fiyatlar yapılacak olan zemine, kullanılacak malzemeye ve çalışılacak ustaya göre farklılıklar gösterebilir. Sadece şöyle bir bilgi verebiliriz: Fiyat hesaplaması yapılırken metrekare hesabına göre yapılır. 1 metrekare alanda yaklaşık 36 kilit taşı uygulanır. Kilit taşını satan firmalarla irtibata geçerseniz daha sağlıklı fiyatlar alabilirsiniz. Yenimahalle’da ulaşabileceğiniz bu firmalar mevcuttur.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder