Labels

Parke taşı

Şehir hayatı içerisinde ekonomik ve kullanışlı çözümler üretme noktasında en çok tercih edilen yöntemler asfalt ile kaplama ve parke taşı döşeme olmaktadır. Bu noktada iki yol arasında bir kıyaslamaya gidilmesi kişilerin hangisini yaptırmak istediklerine karar vermeleri noktasında belirleyici olacaktır. Asfalt malzemesi özellikle yaz aylarında eriye bildiği için yüksek ağırlıklara da maruz kalması durumunda çok çabuk bir şekilde zarar görmektedir. Hatta yaz aylarının öncesinde ve sonrasında sıklıkla tekrar asfalt atılması gibi işlemleri görmek mümkün oluyor. Ancak söz konusu parke taşı döşeme olduğunda özellikle soğuk havalarda don etkilerine karşı dayanıklı olması sebebiyle en ideal kaplama sistemi bu sistem olmaktadır.

Parke Taşı Döşemenin Maliyeti Daha Düşüktür!
Araçların kullanımı ile birlikte daha kısa sürede tamamlanmasından dolayı asfalt ile yapılan döşemelerin maliyetinin daha az olacağı düşünülüyor olsa da parke taşı döşeme işlemleri çok daha az maliyetlerle tamamlanan projeler olmaktadır. Asfalt kaplamalara kıyasla yaklaşık yüzde 30 ile 40 arasında daha ucuz olduğu tespit edilen bu projeler özellikle parke taşı döşeme yaptıran kurum ve kuruluşların bütçelerinde büyük kayıplar oluşturmamak adına en önemli hususlardan olmaktadır. Bir diğer taraftan asfaltın belirli aralıklarla yenilenmesi gerekirken parke taşlarının tek bir kez yapılmasının ardından çok uzun süreler boyunca hiç bozulmadan kullanılabilir olması en büyük avantajlardan olmaktadır.

Parke Taşı Her Koşulda Uygulanabilir!

Kaplama uygulamaları içinde farklı çözümlerin arasındaki farklar belirlenirken bunların uygulanacağı zamanlara da dikkat etmek gerekmektedir. Asfalt kimyasal bir ürün olmasından dolayı düşük sıcaklıkla ya da yağışlı havalarda uygulanamayan bir kaplama çözümü olmaktadır. Bunun dışında sadece yapımı sırasında değil bakım ve onarım işlemlerinde de yıl içinde çok kısa bir zamanda çözüm üretmek gerekiyor. Oysa parke taşı döşeme işlemi ıslak zeminlerde dahil olmak üzere hemen hemen her zaman rahatlıkla uygulanabilmektedir. En büyük avantaj ise parke taşı döşeme için olası bir bozulma ya da kırılma durumunda bakım ve onarım işlemlerinin yapılması için çok daha uzun süreli olarak bu işlemlerin yapılması olmaktadır. Böylece kısa zamanda çözümler üretilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder